Bezpečnostní analytici společnosti Kaspersky Lab upozornili na podvodné stránky k oblíbené hře Clash of Clans, která má také spoustu českých fanoušků. Odborníci detekovali podvodnou phishingovou stránku, která cílí na hráče této hry a snaží se jim vysát informace z jejich účtů na Googlu a Facebooku.

V roce 2015 hra vydělala Clash of Clans svým tvůrcům ze studia Supercell každý den 1,5 milionu dolarů. Díky tomuto úspěchu po nějakém čase společnost nabídla nový projekt nazvaný Clash Royale, který se zakládá na stejném designu a v němž se objevují stejné postavy. Jak se hra stávala stále oblíbenější, začala na sebe poutat pozornost podvodníků, kteří chtěli na jejím úspěchu vydělat.

Obě hry mají podobný finanční model – výměnou za reálné peníze lze vylepšovat postavy a získávat nové zdroje. Podvodníci promyšleně cílí na lidskou slabost a touhu být co nejlepším hráčem. Hra bez finančních investic přináší sice požitek ze hry, ale postup je velmi pomalý a vyžaduje vynaložení velkého úsilí a času. Náruživí hráči, na které útok míří především, však chtějí postupovat rychleji a proto hledají ne vždy legální možnosti postupu. Často si na různých stránkách stahují vzácné a silné karty s extrémně nízkými sazbami nebo bojové jednotky a vyšší úrovně staveb (když hovoříme o Clash of Clans).

Populární hra Clash of Clans může znametat bezpečnostní riziko

Phishingové útoky jsou právě na takových stránkách očekávatelné. V tomto případě je riziko ještě umocněno avizovaným zdánlivě výhodným svátečním bonusem. Tyto stránky nabízejí aktualizaci her, nebo slibují doplnění hry či vylepšení funkcí hry (nové karty, jednotky, vyrovnávání atd.).

Více informací o této hrozbě se dozvíte v příspěvku na blogu Securelist.com.